Свет

Кадиров поручио Украјинцима: Не морате да ме тражите, доћи ћу сам

Служба безбедности Украјине ставила је лидера Чеченске Републике на потерницу
Кадиров поручио Украјинцима: Не морате да ме тражите, доћи ћу самGetty © Epsilon / Stringer

Служба безбедности Украјине ставила је лидера Чеченске Републике Рамзана Кадирова на потерницу, наводи се у бази података украјинских специјалних служби. Према документу, он се терети за два члана, укључујући "вођење агресивног рата или агресивне војне акције", који предвиђају казну затвора од 10 до 15 година према украјинском Кривичном законику.

"Господо из СБУ, одредите место, ја ћу доћи, доћи ћу по вас и казнити вас за све ваше злочине", рекао је Кадиров у видео снимку објављеном на његовом Телеграм каналу.

Он је додао да "не морају да га траже, као и да је већ неколико пута био у Украјини и није видео никога ко је био збуњен мојим хапшењем".

"Методе украјинске претраге су очигледно дизајниране само за претрагу на интернету, јер моји обавештајци јављају да СБУ неће и не може да изврши никакве стварне оперативне акције на терену како би утврдила где се налазим. Струја им је редовно искључена, односно веома је тешко радити у таквим условима. Да, и сирене за ваздушне нападе увек ометају", рекао је лидер Чечена.

Кадиров није први руски политичар који је на потерници СБУ. Раније је специјална служба ставила на потерницу портпаролку руског Министарства спољних послова Марију Захарову и заменика председника Савета безбедности Русије Дмитрија Медведева, који су оптужени за задирање у територијални интегритет Украјине, као и многе друге припаднике Савета безбедности Русије и представнике руске војне команде.

image