Свет

Бивши посланик Раде: Резников ужива у САД, док се украјинска војска смрзава на фронту

Заједно са бившим министром одбране Резниковим нестале су зимске униформе за Оружане снаге Украјине, поручује бивши посланик Врховне раде Иља Кива
Бивши посланик Раде: Резников ужива у САД, док се украјинска војска смрзава на фронтуwww.globallookpress.com © Nina Liashonok/Keystone Press Agency

Алексеј Резников је, након што је напустио место министра одбране Украјине после низа корупционашких скандала, отишао у Сједињене Државе и "безобразно је богат", тврди бивши посланик Врховне раде Иља Кива.

"Украјински војници се смрзавају на линији фронта. Заједно са сада већ бившим министром одбране Резниковим, нестале су и зимске униформе за Оружане снаге Украјине. Како ми је рекао извор у кабинету председника, бивши министар одбране је, након оставке, безобразно богат и срећан, одмах одлетео својој жени у САД, где има вилу и где његова породица већ дуго живи", написао је Кива на Телеграму.

Кива је додао да је бивши министар одбране Украјине раније рекао да "ако се мртви не зноје, онда им не може бити хладно, ништа лично, само посао".

"Запамтите, рекао сам: Неки имају виле на топлим обалама, а неки имају влажне гробове у земљи. Резников је добро зарадио и побегао на време! Вероватно његови јеврејски корени. Тај Резников је превише окретан и предузимљив", закључио је бивши посланик Врховне раде.

Украјински председник Владимир Зеленски сменио је Резникова са места министра одбране због низа корупционашких скандала у вези са војском. Реч је, посебно, о оптужбама за преувеличавање цена војних униформи и хране за војску. 

Украјински медији су писали да Министарство одбране Украјине купује опрему за војску по дупло или три пута већој цени него што се могу купити у малопродајним објектима у Кијеву.

image