Свет

Украјински медији: Кабинет Зеленског наложио регионима да прекину контакт са Залужним

Налог је послат шефовима администрација "како регионалне елите не би стварале никакво узбуђење око главнокомандујућег украјинских трупа, наводи "Страна.уа"
Украјински медији: Кабинет Зеленског наложио регионима да прекину контакт са Залужнимwww.globallookpress.com © Ukrainian Presidential Press Off/Keystone Press Agency

Кабинет украјинског председника Владимира Зеленског наложио је шефовима регионалних администрација да прекину било какву комуникацију са главнокомандујућим Оружаних снага Украјине Валеријем Залужним, пише "Страна.уа" позивајући се на новинара Јурија Николова.

"Таква наредба је прослеђена гувернерима како регионалне елите не би стварале никакво узбуђење око Валерија Залужног", навео је Николов.

У последње време западни медији све више пишу о растућој напетости у односима Зеленског и Залужног. Тако је магазин "Економист", позивајући се на једног високог украјинског званичника, објавио да је сукоб председника и врховног команданта резултат неуспешне летње контраофанзиве. 

Како наводи публикација, многи око Зеленског се слажу са Залужнијевим ставом.

Претходно је "Вашингтон пост" оценио да генерал, који је популаран међу својим суграђанима, може да представља претњу за Зеленског ако одлучи да се бави политиком.

"Залужнијеве недавне изјаве о застоју на фронту један је од индиректних знакова њиховог сукоба, који је Зеленски покушао да одбаци, рекавши да је војска уморна", наводи "Вашингтон пост".

image