Свет

"Залужни уместо полуделог Зеленског": Запад спрема смену врха Кијева?

Управо зато се у западним медијима појављују текстови са изјавама Залужног, у којима даје јасне и адекватне процене о дешавањима на првој линији фронта, наводи лидер запорошког јавног покрета "Ми смо заједно са Русијом" Владимир Рогов
"Залужни уместо полуделог Зеленског": Запад спрема смену врха Кијева?© Tanjug/Yves Herman, Pool Photo via AP

Запад спрема замену украјинском председнику Владимиру Зеленском, кладе се на главнокомандујућег украјинских трупа Валерија Залужног, сматра лидер запорошког јавног покрета "Ми смо заједно са Русијом" Владимир Рогов.

"Спремају Залужног. Управо зато се у западним медијима појављују текстови са изјавама Залужног, у којима даје јасне и адекватне процене о дешавањима на првој линији фронта. На тај начин стварају представу да је управо он који је спреман за дијалог и промену формата власти након одласка Зеленског", објашњава Рогов.

Према његовим речима, Залужни покушава да игра на контрасту, представљајући се западној јавности као уравнотеженији политичар од "полуделог Зеленског".

Залужни је нешто раније признао да постоји "застој" у развоју ситуације на фронту и да "највероватније неће бити дубоког и лепог продора".

Кијев и Запад очекивали су више од украјинске контраофанзиве, пише "Економист", а Залужни признаје да НАТО уџбеници ничему не служе у борби против Руса - четири месеци није било довољно да украјинске снаге дођу до Крима, иако им је обећавано.

image
VV inauguration
banner