Свет

Терористички напад у срцу Париза: Немачки туриста избоден у близини Ајфелове куле, двоје повређено

Терористички напад одиграо се у тренутку када су тензије повишене због сукоба на Блиском истоку
Терористички напад у срцу Париза: Немачки туриста избоден у близини Ајфелове куле, двоје повређеноGetty © Samuel Aranda / Stringer

Једна особа је погинула, док су две повређене у нападу ножем у Паризу, јављају агенције.

Нападач је у суботу у Паризу у близини Ајфелове куле избо на смрт једног немачког туристу док је чекићем напао и повредио две особе, узвикујући "Алаху Акбар" пре него што је ухапшен. 

Према изворима агенције АФП, нападач, рођен 1997. године у Француској, од раније је познат  властима као радикални исламиста са психичким проблемима. 

Он је након хапшења изјавио да је напад извршио јер био забринут "због страдања муслимана, посебно у Авганистану и на палестинским територијама", уз оптужбу да је Француска саучесник у томе, саопштио је данас француски министар унутрашњих послова Жералд Дарманин.

"Ова особа је била спремна да убије још људи", рекао је Дарманин током конференције за новинаре.

"Нећемо попустити пред тероризмом", поручила је премијерка Елизабет Борн, док је француски председник Емануел Макрон изразио саучешће породици Немца убијеног у "терористичком нападу".

Напад се догодио у тренутку појачаних безбедносних мера широм Француске због дешавања на Блиском истоку и рата између Израела и Хамаса.

image