Свет

Водитељ "Фокса" је на својој телевизији јавно рекао зашто је Такер Карлсон напустио компанију

Водитељ "Фокс њуза" потврдио спекулације које колају месецима након одласка Такера Карлсона
Водитељ "Фокса" је на својој телевизији јавно рекао зашто је Такер Карлсон напустио компанијуGetty © Ian Maule / Stringer

Водитељ "Фокс њуза" Грет Гатфeлд јавно је, на својој телевизији, рекао да је његов колега Такер Карлсон отпуштен са "Фокса" под притиском одређених интересних група.

Гатфелд је такође прокоментарисао покушаје оглашивача да уцене Илона Маска рекавши да је власник Икса (некадашњи Твитер) последњи који се бори против "цензорско-индустријског комплекса који чине влада, медији и технолошки гиганти".

"Он (Маск) схвата да оглашивачи немају кичму и да посебне интересне групе могу лако да их уплаше у дослуху са политичким савезницима – ако ми не верујете, имам две речи за вас – Такер Карлсон", рекао је водитељ.

Карлсон је крајем априла најавио да одлази са "Фокс њуза" не образложивши зашто. Одлазак вероватно најпопуларнијег водитеља америчке телевизије у историји коштао је матичну компанију више од пола милијарде долара тржиштне вредности. Од пролећа колају спекулације да је Карлсон отпуштен због својих ставова који често нису у складу са главним током.

image