Свет

Такер Карлсон: Америчким медијима забрањено да говоре о важним темама, али истина ће победити

Постојеће дискусије у медијима у САД постале су "невероватно глупе" и "бесмислене", док су дебате о важним стварима забрањене одлуком политичких партија и њихових спонзора, сматра бивши водитељ "Фокс њуза"
Такер Карлсон: Америчким медијима забрањено да говоре о важним темама, али истина ће победити© Tanjug/AP Photo/Richard Drew, File

Бивши водитељ "Фокс њуза" Такер Карлсон изјавио је да су важне теме забрањене у америчким медијима, као и питања која су битна за будућност те земље.

"Уопште се не расправља о великим питањима која дефинишу нашу будућност: више грађанских слобода, напредак науке, демографске промене, моћ корпорација, природни ресурси... Дискусије о томе нису дозвољене у америчким медијима", казао је Карлсон у видео-снимку објављеном на Твитеру.

Према речима Карлсона, постојеће дискусије у медијима постале су "невероватно глупе" и "бесмислене". Такође, дебате о важним стварима забрањене су "одлуком политичких партија и њихових спонзора". Он је додао да је тренутно стање пролазно и да ће "истина победити".

Подсетимо, америчка ТВ мрежа "Фокс њуз" објавила је да је постигла споразум о прекиду сарадње са једним од својих најпопуларнијих водитеља Такером Карлсоном.

"Фокс њуз медија и Такер Карлсон одлучили су да се разиђу. Ми му захваљујемо на свему што је за нас учинио као ТВ водитељ и пре тога као сарадник", објавила је та медијска мрежа у саопштењу, додајући да је Карслонова емисија у петак била његова последња.

Карлсон је више пута критиковао руководство САД, а посебно америчког председника Џозефа Бајдена. Он је 25. марта рекао да би изјаве првог човека и званичника Беле куће о експлозијама на гасоводима Северни ток могле да постану "најсмешнија лаж америчке владе ове године".

Водитељ је казао да би поступци америчких политичара могли озбиљно да погоршају већ затегнуте односе између Вашингтона и Москве, као и да су резултати председничких избора у земљи 2020. године били намештени.

image