Свет

Такер Карлсон "раскинуо" са "Фокс њузом"

Ни америчка медијска мрежа ни популарни водитељ још нису објавили разлог растанка, али се спекулише да би он могао бити повезан са недавном тужбом против "Фокс њуза"
Такер Карлсон "раскинуо" са "Фокс њузом"© Tanjug/AP Photo/Richard Drew, File

Америчка медијска мрежа "Фокс њуз" објавила је понедељак да је постигла споразум о прекиду сарадње са једним од својих најпопуларнијих водитеља Такером Карлсоном.

"Фокс њуз медија и Такер Карлсон одлучили су да се разиђу. Ми му захваљујемо на свему што је за нас учинио као ТВ водитељ и пре тога као сарадник", објавила је та медијска мрежа у саопштењу, додајући да је Карслонова емисија у петак била његова последња.

Ни "Фокс" ни Карлсон нису објавили разлог за раскид сарадње. На тој мрежи су објавили да је његова емисија од прошлог петка била последња, као и да ће ове недеље у том термину бити емитоване вести.

Ни сам Карлсон није дао било какав наговештај да планира да напусти "Фокс њуз", најавивши нову сезону његове документарне емисије "Такер Карлсон ориџиналс" на тој мрежи.

Он је прошлог петак одржао говор у конзервативном тинк-тенку "Херитиџ фондејшн", али ни тада није помињао да планира да напусти "Фокс".

У недостатку званичног објашњења, медијима су почеле да круже спекулације да би његов одлазак могао бити повезан са тужбом компаније "Доминион воутинг системс". Та компанија оптужила "Фокс њуз" за ширење "неоснованих сумњи" у легитимност председничких избора 2020. године.

"Фокс" и "Доминион" су прошле недеље постигли споразум о вансудском поравнању у износу од 787,5 милиона долара.

image