Свет

Украјински генерал упозорио Запад: Суочићете се са проблемима ако престанете да подржавате Кијев

Изјава врховног команданта Оружаних снага Украјине Валерија Залужног о ћорсокаку је сигнал за узбуну за западне савезнике Кијева, сматра Виктор Назаров
Украјински генерал упозорио Запад: Суочићете се са проблемима ако престанете да подржавате Кијев© Andrew Burton/Getty Images

Европа и САД суочиће се са проблемима ако Запад престане да подржава Украјину, изјавио је генерал Оружаних снага Украјине Виктор Назаров у интервјуу за Си-Ен-Ен.

"Ако не можемо да победимо Русију, онда ће у будућности бити много више проблема, и то не само за нашу земљу, моју земљу, наше становништво. Проблеме ће имати и Европа и САД", казао је Назаров.

Он је истакао да је изјава врховног команданта Оружаних снага Украјине Валерија Залужног о ћорсокаку "сигнал за узбуну за западне савезнике Кијева".

Раније је украјински председник Владимир Зеленски упозорио да ће украјинске оружане снаге бити принуђене да се повуку ако се смањи подршка Запада.

Градоначелник Кијева Виталиј Кличко за швајцарски портал "20 Минутен" признао је да је украјинска војска у ћорсокаку, изразивши подршку главнокомандујућем Оружаних снага Украјине Валерију Залужном.

"Главнокомандујући Оружаних снага Украјине преузео је одговорност и објаснио право стање већине јединица војске и образложио разлоге за ћорсокак. Можемо еуфорично да лажемо наше људе и партнере, али нећемо моћи то да радимо заувек", признао је Кличко.

image