Русија

Да ли ће нам се то Зеленски претворити у бундеву? Захарова исмејала Кирбијеве прогнозе за Украјину

Портпаролка Министарства спољних послова Русије коментарисала је изјаву координатора за стратешке комуникације Савета за националну безбедност Џона Кирбија да САД имају рок до краја године пре него што им постане веома тешко да наставе да подржавају Кијев
Да ли ће нам се то Зеленски претворити у бундеву? Захарова исмејала Кирбијеве прогнозе за Украјину© Bulkin Sergey/news.ru

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова иронично је прокоментарисала изјаву координатора за стратешке комуникације Савета за националну безбедност Џона Кирбија о војној помоћи Украјини.

Наиме, Кирби је изјавио да "Сједињене Државе имају рок до краја године пре него што им постане веома тешко да наставе да подржавају Кијев, а крај ће ускоро".

"Бела кућа признала да је тешко да подржи Кијев без одобрења Конгреса. Сат ће откуцати поноћ, а Зелушка ће се претворити у бундеву?", написала је Захарова на Телеграму.

Гласање у Сенату о финансирању Украјине одржаће се најкасније 11. децембра. Међутим, због политичких несугласица, могло би да буде одложено.

Раније је заменик портпарола Пентагона Сабрина Синг изјавила да САД настављају да снабдевају Украјину оружјем у оквиру одобреног војног буџета, али да та средства већ понестају.

image