Свет

Русија га тражи, Украјина против њега покренула кривичне поступке, а он шопингује по Њујорку (ФОТО)

Након што је напустио улогу бившег саветника кабинета Зеленског, дуго се спекулисало где се сада налази Алексеј Арестович. Ипак, чини се, тренутно је у САД, будући да је фотографисан у Њујорку како ужива у шопингу
Русија га тражи, Украјина против њега покренула кривичне поступке, а он шопингује по Њујорку (ФОТО)www.globallookpress.com © Oleksii Chumachenko

Један од најконтровезнијих украјинских политичара, који је од присталице режима Зеленског постао један од оних против којег Кијев сада води кривични поступак, док га у исто време тражи и Москва, примећен је у Њујорку како шопингује. 

О томе макар сведоче фотографије пролазника, који су бившег саветника кабинета украјинског председника Алексеја Арестовича усликали ових дана у САД како се огледа у огледалу на улазу у један шопинг центар, док су му руке пуне кеса. 

Са безбедне раздаљине од Кијева, Арестович, чини се, ужива, али и прати шта се дешава јер неретко коментарише дешавања у домовини, али знатно слободније, него што је то чинио док је био близак сарадник Зеленског. 

Тако је у једном од недавних видеа који су објављени на мрежама Арестович изјавио да сматра да је "највећа трагедија" то што је Украјина изабрала погрешну страну у "сукобу између глобалиста и реалиста".

"Проливали смо крв да будемо у кампу губитничке стране", истакао је.

"Видео сам да је председник Немачке отпутовао у Катар и да су заборавили да га дочекају. Он није напустио авион пола сата. А овамо нам говоре да је Путин изолован на међународној сцени. По мом мишљењу, Путин је дочекан малтене са парадом са коњима. Овај толико 'страшно изоловани Путин' учествује на Г20 и на свим другим местима. А 'Тајмс' сада каже да размишља да ли да га изабере за личност године. Он се озбиљно разматра за то место".

Након што је напустио дужност саветника кабинета украјинског лидера, Зеленски је више пута јавно говорио против председника Украјине, али и демантовао да је на фронту за Украјину све у реду.

Тако је од особе која је на почетку украјинско-руског сукоба ентузијастично веровала у украјинску победу, постао један од оних који Украјинцима данас говори нешто другачију причу.

image