Свет

Фицо: Све оружје света не може да помогне Украјини

Русија никада неће претрпети војни пораз. Почетком следеће године Москва ће почети да диктира услове за решавање овог сукоба, сматра словачки премијер
Фицо: Све оружје света не може да помогне УкрајиниGetty © Photo by Spencer Platt

И да у Украјину пошаљете све оружје на свету, нећете јој помоћи да војно победи Русију, истиче словачки премијер Роберт Фицо у интервјуу за "Правду"

"Морамо да признамо да Украјина нема довољно снаге да војно преокрене ситуацију, није способна за било какву контраофанзиву. Можемо да у њу улијемо све оружје света, сав новац, а Русија никада неће претрпети војни пораз", сматра словачки премијер.

"Не верујем у војно решење ситуације у Украјини", истиче он.

Почетком следеће године, Русија ће почети да диктира услове за решавање овог сукоба, сматра Фицо.

Словачки премијер је прошле недеље напоменуо да је већина европских држава, опседнута мржњом према Москви и да је спремна да се бори до последњег украјинског војника како би ослабила Москву.

Како је најавио, Словачка више неће испоручивати Кијеву оружје из својих складишта. Нова влада земље одбацила је иницијативу својих претходника да додели пакет помоћи Оружаним снагама Украјине у вредности од 40,3 милиона евра

Москва је више пута наглашавала да западне војне залихе не слуте на добро Украјини и само продужавају сукоб, док транспорт са оружјем постаје легитимна мета руске војске.

image