Свет

Рекордан број Британаца тражи помоћ услед великих трошкова

Број корисника који нису у могућности да плате дугове порастао скоро двоструко у односу на претходне две године, саопштили су из саветодавне организације "Ситизенс адвајс"
Рекордан број Британаца тражи помоћ услед великих трошкова© Photo by Hugh Hastings/Getty Images

Рекордан број становника Велике Британије тражио је помоћ и приступ услугама за људе без дома, народних кухиња, као и асистенцији при плаћању рачуна за струју услед пораста трошкова живота у тој земљи, саопштила је организација "Ситизенс адвајс".

Саветодавна организација за људе којима је потребна социјална и правна помоћ упутила је више од 208.000 особа у народне кухиње и друге добротворне установе између јануара и новембра, у односу на 200.517 лица у току целе 2022. године, преноси "Гардијан".

"Ситизенс адвајс" је такође пружио помоћ око исплате рачуна за струју готово четвртини милиона људи током првих 11 месеци 2023. године, како је број корисника који нису у могућности да плате дугове порастао скоро двоструко у односу на претходне две године.

У контексту све теже финансијске ситуације све већег броја грађана, портпарол Владе Велике Британије саопштила је да ће се бенефиције за угрожена домаћинства повећати за 6,7 одсто, додавши да треба учинити још како би се ситуација побољшала, наводи британски лист. 

image