Свет

Дуда сазвао хитан састанак војног врха: Украјинци нарушили ваздушни простор Пољске

Данас ће у Бироу за националну безбедност у 13 сати бити одржан хитан састанак са министром националне одбране, начелником Генералштаба, као и са оперативним командантом Оружаних снага, наводи се у саопштењу
Дуда сазвао хитан састанак војног врха: Украјинци нарушили ваздушни простор ПољскеGetty © Hollie Adams / Stringer

Председник Пољске Анджеј Дуда заказао је хитан састанак са војним врхом након нарушавања ваздушног простора од стране Украјине, наводи се на сајту канцеларије председника.

Оперативна команда Оружаних снага Пољске саопштила да је у петак ујутро неидентификовани ваздушни објекат ушао у пољски ваздушни простор са украјинске стране, праћен противваздушном одбраном, а затим нестао са радара.

"Председник Анджеј Дуда разговарао је телефоном са министром националне одбране. Данас ће у Бироу за националну безбедност у 13 сати бити одржан хитан састанак са министром националне одбране, начелником Генералштаба, као и са оперативним командантом Оружаних снага", наводи се у саопштењу.

Информативни центар пољске владе јавља да се, у вези са нарушавањем пољског ваздушног простора, тренутно одржава састанак премијера Доналда Туска и начелника Генералштаба, министра националне одбране и шефова агенција за унутрашњу безбедност, војнообавештајне службе и војном контраобавештајном службом.

image