Свет

Шеф кинеске дипломатије поручио Лаврову: Русија ће сачувати стабилност и развој

Пекинг и Москва треба да ојачају стратешку комуникацију и сарадњу по питањима која се односе на будућност човечанства и целог света, рекао је Ванг Ји у телефонском разговору са руским министром спољних послова
Шеф кинеске дипломатије поручио Лаврову: Русија ће сачувати стабилност и развојwww.globallookpress.com © Ministry of Foreign Affairs of R/Flickr.com

Москва успешно спроводи своју важну унутрашњу политичку агенду и успеће да очува националну стабилност и развој, изјавио је кинески министар спољних послова Ванг Ји у телефонском разговору са шефом руске дипломатије Сергејем Лавровом.

Министри спољних послова Русије и Кине разговарали су синоћ телефоном.

"Кина чврсто верује да Русија може успешно да спроведе своју важну унутрашњу политичку агенду и да одржи националну стабилност и развој", нагласио је Ванг Ји.

Он је додао да кроз квалитетну стратешку сарадњу земаља, не само да се добро управља сопственим унутрашњим пословима, већ и да постоји и водећа улога у међународној арени, одржавајући глобалну стратешку стабилност.

Шеф кинеске дипломатије је истакао да Пекинг и Москва треба да ојачају стратешку комуникацију и сарадњу по питањима која се односе на будућност човечанства и целог света.

"Кина и Русија, као две одговорне велике земље, треба да ојачају стратешку комуникацију, да формирају више стратешких консензуса и да остваре активнију стратешку сарадњу по питањима која се односе на будућност човечанства и целог света", оценио је.

Ванг Ји је нагласио да Кина у потпуности подржава руско председавање БРИКС-ом ове године, као и самит те организације, и да је "спремна да ради са Русијом на јачању међународног утицаја БРИКС-а и подизању сарадње на нови ниво".

image