Свет

Хути испалили ракете на амерички трговачки брод: "Мета су сви који учествују у агресији"

Такође, Хути су јутрос испалили "неколико" пројектила на амерички ратни брод у Црвеном мору, саопштио је портпарол јеменског покрета
Хути испалили ракете на амерички трговачки брод: "Мета су сви који учествују у агресији"www.globallookpress.com © Osamah Yahya/dpa

Јеменски Хути су објавили да су испалили ракете на амерички трговачки брод који је ишао за Израел, и обећали да ће "у самоодбрани" гађати све америчке и британске ратне бродове који оперишу у водама у близини Јемена.

"Сви амерички и британски ратни бродови у Црвеном мору биће гађани у оквиру права на легитимну одбрану наше земље", поручио је војни портпарол покрета Ансар Алах, познатијег као Хути, Амин Хајан.

Он је додао да су легитимне мете сви амерички и британски ратни бродови који учествују у "агресији" на њихову земљу.

Такође, јутрос су побуњеници које подржава Иран испалили "неколико" пројектила на амерички ратни брод у Црвеном мору , неколико сати након што је америчка војска пријавила да је оборила један пројектил, преноси "Телеграф".

САД и Велика Британија почеле су да спроводе ударе на позиције Хута у Јемену 12. јануара, што правдају потребом да се заштите међународни бродови.

Са друге стране, лидери Хута поручили су да неће нападати бродове повезане са Кином или Русијом, докле год нису повезани са Израелом.

image