Свет

Шеф Пентагона наставља где је стао: САД неће толерисати нападе на своју војску

Лојд Остин признао да је "погрешно" поступио у ситуацији са информисањем руководства САД о свом здравственом стању и упутио јавно извињење америчкој јавности
Шеф Пентагона наставља где је стао: САД неће толерисати нападе на своју војску© Anna Moneymaker/Getty Images

Сједињене Државе неће толерисати нападе на своје војно особље и предузеће све неопходне мере да заштите своје снаге и интересе на Блиском истоку, изјавио је шеф Пентагона Лојд Остин

"Председник Џозеф Бајден и ја смо јасно ставили до знања да Сједињене Државе неће толерисати нападе на наше снаге. Учинићемо све што је потребно да заштитимо наше трупе и интересе", казао је Остин на конференцији за новинаре, коментаришући недавне нападе на једну од америчких војних база на Блиском истоку.

Остин се осврнуо и на своје здравље, поручивши да нема намеру да поднесе оставку упркос скандалу око његове ненајављене хоспитализације након што му је дијагностикован рак.

Он је навео да је поступио "погрешно" у ситуацији са информисањем руководства САД о свом здравственом стању, и упутио јавно извињење америчкој јавности.

"Погрешно сам приступио том питању, јер требало је да кажем председнику Бајдену о својој дијагнози рака, као и свом тиму и америчкој јавности. Извињавам се његовом колегама и америчком народу", поручио је Остин.

Остин је свој први радни дан након вишемесечног одсуства из Пентагона започео 29. јануара састанком са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом, кога је обавестио да се "још увек није потпуно опоравио".

image