Свет

Како је рат у Израелу поделио порно свет: Звезде филмова за одрасле као борци за права муслимана

Од политичких ставова нису "оперисане" ни звезде филмова за одрасле које су се категорисале у два табора – произраелски и пропалестински
Како је рат у Израелу поделио порно свет: Звезде филмова за одрасле као борци за права муслимана© Pascal Le Segretain / Katy Winn / Jesse Grant - Getty Images for XBIZ Awards

Монетизовање секса и сопственог тела није све што запослени у порно индустрији могу да понуде свету, показују звезде забаве за одрасле које се у последње време јавности све чешће представљају као озбиљни политички активисти, због чега неретко "пати" и њихова каријера.

И рат Израела у Гази, изнедрио је неке нове "политичке животиње" са порно сцене али и озбиљно поделио индустрију секса на два табора – пропалестински, али и произраелски.

Тако је старлета Витни Рајт која је увесељавала гледаоце са готово 800 својих филмова, а за свој напоран рад и вишеструко награђивана, између осталих и признањима за сцене најбољег карантинског и групног секса – ових дана на политичкој турнеји у Ирану.

Глумица која се на друштвеним мрежама исказала као заговорница права Палестинаца, нашла се у у Техерану, где се фотографисала испред бивше америчке амбасаде, напуштене након талачке кризе 1979. године.

Иако је истакла да њена посета не значи подршку иранској влади (коју Америка иначе оптужује за финансирање Хамаса), Витни Рајт се нашла на удару критика због тога што је у конзервативну муслиманску земљу допутавала у тренутку када је активисткиња за женска права Наргес Мохамади, добитница Нобелове награде за мир, тренутно у затвору.

Без обзира што није најјасније како је порно глумица крива због тога што иранска полиција хапси жене због непрописног ношења хиџаба (а она је хиџаб носила) њој је на душу стављено и што се уопште усудила да дође у ту земљу, док се активисти чуде како је уопште и добила визу.

Медији подсећају да би Рајтова у теорији због рада у порнографији могла да у Ирану буде осуђена на смртну казну, а иранска новинска агенција Тасним, наводно блиска Иранској револуционарној гарди, преноси изјаву анонимног званичника по коме иранске власти "нису биле свесне природе њеног неморалног посла".

Западни медији, који су се запрепашћени посетом Рајтове Ирану и сами претворили у неку врсту моралне полиције, подсећају на изјаву саветника за медије бившег председника Махмуда Ахмадинеџада, који је пре неколико месеци подржао ставове једне друге, пропалестински орјентисане порно звезде.

"Израел је апсолутно зло и прљавштинa. Бићемо уз свакога ко се бори против Израела, чак и ако је то Миа Калифа, бивша порно звезда која је очистила свој досије отворено подржавајући потлачену палестинску нацију и борећи се против ционистичких злочина", навео је тада Абдолреза Давари.

Управо је Миа Калифа порно глумица која је платила најскупљу цену због својих пропалестинских ставова. Она је припаднике Хамаса називала "борцима за слободу у Палестини", па је постала жртва америчке културе кенселовања.

Неморалном је прогласило "Плејбој" који је уклонио њен канал са платформе за креаторе, сарадњу јој је отказала компанија "Ред лајт холанд" која се бави продајом психоделичних тартуфа, као и "Порн хаб", видео сајт за одрасле, који је замрзнуо приход од њених видео-снимака и обавезао се да ће донирати 100 одсто њеног (поштено зарађеног) новца како би помогао Израелцима.

Новопечена Јеврејка, Калифина старија колегиница Џена Џејмсон и једна од највећих звезда порно филма, у последње време се није оглашавала око сукоба у Гази, иако познаваоци њеног лика и дела могу да претпоставе на чијој је страни.

Тешко да би слуха за палестинске патње могла да има уметница која је својевремено признала да јој се допада Нетанјаху, и да жену израелског премијера сматра срећницом јер је удата за таквог "мангупа".

"Будите јаки и браните се свим средствима. Ја сам веома отворен навијач Израела. Имам породицу тамо и то је стална брига", поручивала је раније Џејмсонова, која је у то време била удата за израелског бизнисмена, а сада је у браку са  једном америчком инфлуенсерком.

За разлику од Џене Џејмсон, произраелска геј порно звезда Мајкл Лукас, своје симпатије према Бибију изражава много отвореније и бруталније.

Власник једне од највећих компанија за производњу геј порнографије на свету, крајем године дошао је у жижу јавности због тога што је објавио фотографију ракете намењене бомбардовању Газе, на коју је ставио свој потпис. "Од Мајкла Лукаса за Газу", писало је у његовој "посвети" цивилима који свакодневно гину у том делу света.

Упркос томе што је Лукас све критике због тог поступка одбацивао као "антисемитизам", он се нашао у озбиљној опасности да и сам буде кенселован.

Иранско-америчка порно звезда Мосави Нејад, био је један од оних који су осудили Лукаса због "подршке геноциду", док је и Шон Ксавијер такође рекао да је његов поступак "тужан и за осуду".

"Постоји разлика између подршке Израелу и блаћења хиљада невиних људи који су убијени у ваше име, док сте буквално навијали на то. То је подло, социопатско понашање", поручио је Нејад.

Ветеранка из света порно филма, звезда "милф" категорије Бренда Лав, такође је подржала Израел.

image