Свет

Нема краја: Зеленски продужио мобилизацију и ванредно стање у Украјини

Врховна рада Украјине подржала је 6. фебруара предлоге закона о продужењу ванредног стања и мобилизације у земљи на 90 дана
Нема краја: Зеленски продужио мобилизацију и ванредно стање у Украјини© Ukrainian Presidency / Handout/Anadolu Agency via Getty Images

Украјински председник Владимир Зеленски потписао је законе о продужењу периода опште мобилизације и ванредног стања у Украјини до 13. маја, навео је посланик Врховне раде Јарослав Железњак.

Наиме, Врховна рада Украјине подржала је 6. фебруара предлоге закона о продужењу ванредног стања и мобилизације у земљи на 90 дана.

"Председник Украјине је потписао предлоге закона о продужењу ванредног стања и опште мобилизације. Сходно томе, оба рока су продужена од 14. фебруара за 90 дана, до 13. маја", написао је Железњак на Телеграму.

Зеленски је први пут прогласио ванредно стање и општу мобилизацију 24. фебруара 2022. године када је Русија започела Специјалну војну операцију и од тада је ова мера више пута продужавана.

Последњи пут, у новембру прошле године Врховна рада Украјине продужила је ванредно стање и општу мобилизацију за 90 дана до 14. фебруара.

image