Свет

Руска "лада" ће се производити у Етиопији

Руски аутомобил се вози у источноафричкој држави од 1970-их, а стекао је популарност по поузданости
Руска "лада" ће се производити у ЕтиопијиGetty © Photo by Sefa Karacan/Anadolu Agency/Getty Images

Руска ауто-компанија "Автоваз" планира да покрене производњу возила "лада" у Етиопији, потврдио је амбасадор Москве у Адис Абеби Јевгениј Терехин.

Према његовим речима, "лада" има добру репутацију у овој источноафричкој земљи, чувена је по поузданости, што од Етиопије чини добру локацију за фабрику за склапање возила.

"'Лада' је врло позната у Етиопији и још је веома присутна у локалним такси службама. Испоруке ових возила су почеле 1970-их година", рекао је Терехин, те напоменуо да Адис Абеба има "неопходно искуство сарадње са страним партнерима", као и да су у току разговори о потенцијалним објектима у којима ће склапати ово возило.

Локални медији известили су у децембру да су "Етио инжениринг груп" и руски произвођач аутомобила "Автоваз" потписали споразум о производњи возила "лада" у тој афричкој земљи.  

Извршни директор "Автоваза" Максим Соколов рекао је раније да би компанија могла да развије специјалне верзије својих возила како би одговарала афричким купцима, укључујући модификовану "ладу ниву".

image
VV inauguration
banner