Свет

Потписан уговор о заједничком предузећу: "Рајнметал" отвара фабрику у Украјини

На маргинама Минхенске безбедносне конференције потписан је одговарајући меморандум о заједничком предузећу немачког концерна и украјинске стране
Потписан уговор о заједничком предузећу: "Рајнметал" отвара фабрику у Украјиниwww.globallookpress.com © © Philipp Schulze

Немачки одбрамбени концерн "Рајнметал" планира да отвори фабрику за производњу муниције у Украјини, а на маргинама Минхенске безбедносне конференције потписан је одговарајући меморандум о заједничком предузећу.

"Компанија Рајнметал планира да отвори нову фабрику за производњу муниције у Украјини. Меморандум о намерама за стварање заједничког предузећа потписан је у присуству министра стратешке индустрије Украјине Александра Камишина и амбасадора Украјине Алексеја Макејева", наводи се у саопштењу објављеном на налогу компаније на друштвеној мрежи Икс.

Наводи се да ће ова фабрика у року од годину дана произвести шестоцифрени број НАТО муниције калибра 155 милиметара.

Истовремено, 51 одсто акција компаније припашће концерну "Рајнметал", а преосталих 49 одсто украјинској компанији.

"Рајнметал" ће у наредна три месеца отворити фабрику у Украјини за производњу и поправку оклопних возила, рекао је раније у интервјуу за Си-Ен-Ен шеф концерна Армин Папергер.

Папергер је у марту говорио за "Рајнише пост" о плановима за отварање фабрике за поправку и производњу борбених тенкова у Украјини која кошта 200 милиона евра и са производним капацитетом од 400 тенкова годишње. Како је пренео "Ханделсблат", у ту сврху "Рајнметал" је основао заједничко предузеће са Укроборонпромом.

image