Свет

Камионџије уз Трампа: Најављен бојкот испорука у Њујорк

Стојим уз Трампа јер Трамп стоји уз мене, истакао је возач познат као Чикаго Реј
Камионџије уз Трампа: Најављен бојкот испорука у ЊујоркGetty © Photo by David McNew/Getty Images

Група возача камиона који подржавају бившег председника САД Доналда Трампа најавила је да неће возити до Њујорка у знак протеста због пресуде некадашњем станару Беле куће за лажирање вредности имовине због чега треба да плати више од 355 милиона долара и уз то му је забрањено да три године послује у Њујорку, пренео је "Фокс њуз".

"Ја сам само један од милиона камионџија који верују у Бога и воле ову земљу. Стојим уз Трампа јер Трамп стоји уз мене. Камионџије за Трампа нису само слоган, то је реалност", написао је на Иксу возач познат као Чикаго Реј, који је и позвао колеге да бојкотују отпремање пошиљки у Њујорк.

Додао је да је разговарао с десетак возача, те да не зна колико ће се камионџија одазвати на његов позив, али је истакао да Трампа треба оставити на миру и да је истрага о превари у Њујорку против њега мешање у изборе.

Објава је изазвала бројне коментаре, међу којима су и захвалнице "правом патриоти", те констатације да уколико се патриоте побуне, односно супротставе онима који намерно покушавају да униште земљу, може доћи до промена, али и најаве да стиже револуција истинске радничке класе.

Чикаго Реј није једини који је говорио у прилог Трампу и исказао противљење пресуди о грађанској превари.

Елена Кардоне, супруга богатог инвеститора у некретнине Гранта Кардонеа, покренула је страницу "Стојмо уз Трампа; Финансирајмо 355 милиона долара неправедне казне" (Stand with Trump; Fund the $355M Unjust Judgment), док је њен муж прецизирао да ће сва прикупљена средства бити прослеђена Трамповој организацији.

"Недавне правне битке с којима се (Трамп) суочава нису само напад на њега већ на идеал правичности", истакла је Каредонеова.

Грант Кардоне је пак рекао да се овде не ради о политици, било републиканској или демократској, већ да је реч о слободи, те упозорио Американце да ако судија може да одлучи о превари када нема финансијске штете, шта тек може учинити њима.

Од покретања акције већ је прикупљено око 310.000 долара.

image