Свет

Нуландова: Нове санкције Русији биће разарајуће

Већина санкција је осмишљена против руске одбрамбене индустрије
Нуландова: Нове санкције Русији биће разарајућеGetty

Подсекретарка Стејт департмента за политичка питања Викторија Нуланд изјавила је да ће нове западне санкције Русији бити разарајуће.

"Имаћемо разорну нову рунду санкција. Стотине и стотине и стотине њих у наредних неколико дана", изјавила је Нуландова на скупу Центра за стратешке студије.

Према њеним речима, већина санкција је осмишљена против руске одбрамбене индустрије, а да би се спречила сва досадашња заобилажења мера Запада против Руске Федерације због њене Специјалне војне операције у Украјини.

Такође, Сједињене Државе ће увести Руској Федерацији и друге санкције у вези са смрћу контроверзног руског новинара Алексеја Наваљног.

Нуландова је иначе овог месеца боравила у Кијеву непосредно након гласина о смени у украјинском војном врху а што је потом и уследило када је Валерија Залужног заменио Александар Сирски.

У украјинској престоници је тада најавила стратешку потребу САД да одрже стабилан проток оружја ка фронту, као и пребацивање америчке високопрецизне вођене ракетне муниције ГЛСДБ.

"По правилу, долазак Нуландове у Кијев не слути на добро. Сећамо се да је било тако 2014. када је делила колачиће", коментарисао је портпарол Кремља Дмитриј Песков, подсећајући на то да је америчка политичарка у доба Евромајдана, на главном украјинском тргу, делила колачиће демонстрантима.

image