Свет

Украјина и НАТО покренули сарадњу у области стратешких комуникација

Земље чланице НАТО-а су истакле да је Алијанса посебно заинтересована за проучавање јединственог искуства Украјине у вођењу успешних комуникација током сукоба
Украјина и НАТО покренули сарадњу у области стратешких комуникацијаGetty © Lynsey Addario / Contributor

Украјина и НАТО покренули су рад Комитета за стратешке комуникације у оквиру Савета Украјина-НАТО, објављено је на сајту Мисије Украјине при НАТО.

"У седишту НАТО-а у Бриселу одржан је инаугурациони састанак Комитета за стратешке комуникације Савета Украјина-НАТО...Посебна пажња посвећена је питању комуникације са становништвом на привремено окупираним територијама Украјине и које механизме Украјина користи како би безбедно доставила истините и поуздане информације нашим суграђанима који су под окупацијом", наводи се у саопштењу.

Учесници састанка су посебну пажњу посветили и значају комуникација са земљама Глобалног југа.

Земље чланице НАТО-а су истакле да је Алијанса посебно заинтересована за проучавање јединственог искуства Украјине у вођењу успешних комуникација током сукоба и да новоформирани Комитет сматрају ефикасним средством за сарадњу у овом правцу.

Савезници су такође потврдили своју спремност да подрже Украјину, као и да тема подршке Украјини остаје у фокусу међународне пажње.

image