Свет

Немачки посланик: Постоји огроман притисак да "Косово" уђе у Савет Европе

Ми смо одлучно против, "Косово" није држава, то је конструкција која не може да преживи. То је протекторат НАТО и ЕУ, поручио посланик АфД-а Петер Бистрон
Немачки посланик: Постоји огроман притисак да "Косово" уђе у Савет ЕвропеGetty © Chris McGrath / Staff

Шеф спољнополитичког одбора посланичке групе Алтернатива за Немачку (АфД) у Бундестагу Петер Бистрон рекао је да са великом забринутошћу посматра процесе поводом захтева тзв. Косова да постане члан Савета Европе и наводи да се врши огроман притисак на све државе да те тенденције подрже.

"Жеља је да се Косово уведе у све могуће међународне организације. Ми смо одлучно против, Косово није држава, то је конструкција која не може да преживи. То је протекторат НАТО и ЕУ. Видимо велики потенцијал за даљу ескалацију, ако се остане на овом путу", изјавио је за "Косово онлајн" Бистрон, који је заменик члана Сталне делегације Бундестага у Парламентарној скупштини Савета Европе.

На сутрашњем састанку Политичког комитета Парламентарне Скупштине Савета Европе гласаће се о препоруци известиоца Доре Бакојани да тзв. Косово буде примљено у ову организацију.

image