Свет

Рекордна средства Светске банке иду Украјини: Више од девет милијарди долара

У марту ове године Украјина ће добити рекордна буџетска средства од савезника за финансирање рата и независности, рекао је Шмихал
Рекордна средства Светске банке иду Украјини: Више од девет милијарди долара© Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

Украјински премијер Денис Шмихал рекао је како је Украјини уплаћено 1,5 милијарди америчких долара од Светске банке, а та средства, како је навео, користиће се у социјалне и хуманитарне сврхе, као и за опоравак.

"То су средства за подршку развојној политици која ћемо усмерити у социјалне, хуманитарне циљеве и опоравак", нагласио је шеф украјинске Владе, преноси Танјуг позивајући се на Укринформ.

Премијер Украјине изразио је захвалност Светској банци, Јапану, Великој Британији, Европској унији, Канади, Међународном монетарном фонду (ММФ) и свим партнерима који подржавају Украјину.

"То су изузетно важна средства која у великој мери помажу нашој Влади да финансира све критичне буџетске расходе", нагласио је он.

Рекордна средства

Додао је да се рад са међународним партнерима наставља и како остаје један од главних задатака Владе.

"У марту ове године Украјина ће добити рекордна буџетска средства од савезника за финансирање рата и независности", рекао је Шмихал, напомињући да је реч о више од девет милијарди долара.

Украјина је 26. марта добила 880 милиона долара од Међународног монетарног фонда у оквиру програма проширеног финансирања (ЕФФ), подсећају агенције.

image
VV inauguration
banner