Свет

Лукашенко: Запад жели да пошаље војску у Белорусију

Чинимо све да заштитимо земљу од горућег рата, поручио је лидер Белорусије, додајући да зна да су иницијатори негативних тенденција против Минска, заправо, одбегли опозиционари из његове земље
Лукашенко: Запад жели да пошаље војску у Белорусију© ATA Images

Циљ Запада је да заузме "бар део" територије Белорусије и да тамо пошаље стране трупе, рекао је данас председник Белорусије Александар Лукашенко.

"У току је информациони рат, пре свега у медијима. Економски рат, који се не може другачије назвати. Чинимо све да заштитимо земљу од горућег рата. За сада успевамо у томе. Мислим да можемо да решимо овај проблем – да не допустимо сукоб", изјавио је он.

Лукашенко је, такође, додао да су иницијатори таквих тежњи против Минска заправо одбегли опозиционери из Белорусије, који су сада на Западу. 

"Апсолутно знамо чиме се они тамо баве. Трче по разним центрима за доношење одлука и саветницима од Америке до Брисела, тражећи новац. И, што је најважније: 'Дајте за медије, за медије!' На шта им руководиоци говоре: 'Момци, већ смо били у медијима, треба нам нешто жешће'. Попут, не дај Боже, московског 'Крокус ситија', терористички напади. И оружани сукоб у Белорусији. Циљ је да се уђе у Белорусију и заузме бар део земље, прогласи своја власт и позову странце овде", навео је даље председник Белорусије. 

image