Свет

У Анкари представљена књига "Ја – Владимир Путин"

Издавач Ердем Ерген, који је говорио на презентацији рекао је да изјаве руског лидера изазивају велико интересовање турске публике
У Анкари представљена књига "Ја – Владимир Путин"© Tanjug/AP/Gavriil Grigorov

Књига "Ја – Владимир Путин", која се састоји од одабраних чланака и говора руског председника Владимира Путина на турском језику, представљена је данас турским читаоцима у Руском центру за културу и науку у Анкари.

Посебан део књиге посвећен је томе како Владимир Путин доживљава савремене руско-турске односе и како цени везе и контакте са турским председником Реџепом Тајипом Ердоганом, преносе "РИА Новости".

Издавач Ердем Ерген, који је говорио на презентацији рекао је да изјаве руског лидера изазивају велико интересовање турске публике.

"Владимир Путин је један од светских лидера који поставља геополитичку агенду, сигуран сам да ће књига бити популарна међу турском публиком", рекао је издавач.

Турски историчар, политички аналитичар и уредник књиге Мехмет Перинчек рекао је да књига садржи визију руског лидера у вези са међународном геополитичком ситуацијом.

"Добри односи Турске и Русије иду наруку не само обема државама, већ и целом региону. Сваки негативан аспект у односима иде наруку Западу", навео је он.

image
VV inauguration
banner