Свет

Од почетка СВО 30 Украјинаца погинуло бежећи од мобилизације

Портпарол украјинске граничне службе Андриј Демченко је рекао да je од почетка рата откривено око 450 криминалних група које покушавају да кријумчаре људе преко границе и да се такви покушаји дешавају свакодневно
Од почетка СВО 30 Украјинаца погинуло бежећи од мобилизацијеwww.globallookpress.com © Mykola Miakshykov

Портпарол украјинске граничне службе Андриј Демченко изјавио је да је око 30 мушкараца из Украјине погинуло од почетка Специјалне војне операције у фебруару 2022. године поку"Неки су изгубили живот док су покушавали да пређу планинске реке или стрме планине.

Укупно, од почетка сукоба, око 30 људи је умрло покушавајући да илегално пређу границу", рекао је Демченко за Укринформ.шавајући да илегално пређу границу и избегну учествовање у рату.

Навео је да је од почетка рата откривено око 450 криминалних група које покушавају да кријумчаре људе преко границе и да се такви покушаји дешавају свакодневно, преноси Ројтерс.

Према речима Демченка, највећи број мушкараца са фалсификованим документима откривен је на граници са Пољском.

Украјина је прошле недеље суспендовала конзуларне услуге за мушкарце који су војни обвезници, критикујући их зато што, како је наведено, траже помоћ од државе, а не желе да јој помогну у рату.

image