Свет

Мртав црв пронађен у мозгу америчког председничког кандидата

Проблеми због паразита почели су још 2010. године
Мртав црв пронађен у мозгу америчког председничког кандидата© Robin Loznak/ZUMAPRESS.com

Шта у глави имају амерички председници – пита се читава планета. Уколико би, случајно на председничким изборима у новембру победио Роберт Кенеди Млађи - то питање би имало необичан одговор, јер је у глави овог независног кандидата пронађен, ни мање ни више него- мртав црв.

Да је жив, као што није, црв би још мало био пунолетан, јер Кенеди је прве проблеме због њега искусио још 2010. године када је доживео губитак памћења и менталну збуњеност, толико јаку да се сумњало да има и тумор мозга. 

Неколико лекара је приметило тамну тачку на скенеру његовог мозга, а затим му се јавио и доктор који је рекао да сумња да се у његовој глави налази незвани гост.

Он је веровао да је абнормалност која се види на његовим снимцима са скенера "проузрокована црвом који је ушао у мој мозак и појео његов део, а затим умро", рекао је Кенеди, а преноси "Њујорк тајмс".

У интервјуу за "Тајмс", Кенеди је рекао да се опоравио од губитка памћења и да није имао последице од паразита, а за тај проблем рекао је да није захтевао лечење.

Упитана да ли би неки од Кенедијевих здравствених проблема могао да угрози његову способност за председничку функцију портпаролка његове кампање оценила је да је то питање "смешно с обзиром на конкуренцију".

Кенеди је рекао да током вишенедељног скенирања нису примећене никакве промене на његовом мозгу и да су лекари закључили да циста коју су видели на снимку садржи остатке паразита. Он не зна врсту паразита нити где се могао заразити, иако сумња да је то могло бити током путовања кроз Јужну Азију.

Неколико стручњака за заразне болести и неурохирурга мисле да је у питању ларва свињске пантљичаре.

image