Моцарт група: Украјина је корумпирано друштво

Разговор у коме оснивач Моцарт групе Ендрју Милбурн признаје да су кијевске снаге починиле зверства

Украјину не треба стављати на пиједестал у покушајима Запада да подржи земљу у њеном сукобу са Русијом, сматра Ендрју Милбурн, оснивач "Моцарт групе", која је пружала обуку кијевским снагама. 

Пензионисани командант маринаца поделио је своје искуство из Украјине.

Милбурн је изјавио да је Украјина "корумпирано, сј... друштво"Иако је нагласио да је стална подршка Запада тој земљи важна и оправдана потребом да се подрже "глобалне норме", сугерисао је да цела поента "није у Украјини". 

"Имам украјинску заставу везану за торбу, али нисам као 'о мој Боже, Украјина је тако сјајна', јер разумем да има много сј.....х људи који управљају Украјином", рекао је Милбурн, признајући да заиста "није велики обожаватељ" те земље.

Бивши амерички маринац, пензионисани пуковник Ендру Милбурн, оформио је "Моцарт групу" која ће обучава украјинске снаге да се супротставе чувеним специјалцима руског председника Владимира Путина - Вагнеровцима.

Како наводи Њузвик, новооформљена група, на чијем челу је пуковник који је водио специјалне војне операције против Исламске државе, обучава Украјинце војним вештинама које им недостају, укључујући и обуку за снајперско гађање, уочавање импровизованих експлозивних направа, као и додатну тактику за побољшање њихове борбе на фронту.

Према наводима Њузвика, Милбурн, који је рођен у Хонгконгу, већ је организовао бројне британске и америчке ветеране који ће му помоћи у обуци украјинских бораца.