Патријарх Порфирије: Истина о страдању Срба у БиХ лековита за све

Централно обележавање 31 године од страдања Срба у Средњем Подрињу и Бирчу одржава се под слоганом "31 година, злочин без казне"

Патријарх српски Порфирије служио је свету литургију у порти Храма Успенија Пресвете Богородице поводом обележавања 31 године од страдања Срба у Средњем Подрињу и Бирчу под слоганом "31 година, злочин без казне"..

"Неко се осилио да мери бол мајки и каже да то није бол, трагедија и злочин. Нико нема изузетно право на бол. Бол је исти за сваког човека, бол осећа свака мајка, бол нема ни нацију ни веру", поручио је патријарх Порфирије.

Истичући да је дугачак списак више од 3.500 пострадалих православних Срба мушкараца, жена, деце и стараца из тог краја, патријарх Порфирије је указао да Срби знају своју бол, али и да препознају и поштују бол мајки Бошњака и Хрвата, пренела је Срна.

"Долазим у Подриње са Косова и Метохије и преносим вам молитве из Грачанице, Пећке патријаршије, братства дечанског и српског народа. Они су са вама у молитви у боли, као што сте ви са њима, јер један смо народ без обрзира где живимо, исте су нам и бриге, као и радости", рекао је патријарх Порфирије.

Опширније прочитајте овде.