Русија представила најсавременије оружје: Шта све може да се види на форуму "Армија-2023"

Посетиоци су могли да виде најновију авионску ракету НАР С-8КЛ са касетном бојевом главом, која садржи 24 бомбе и аутоматску снајперску пушку ИКА "опора", која може самостално да одреди и уништи мету

На Међународном војно-техничком форуму "Армија-2023" који се одржава у Кубинки, у Московској области, представљени су нови узорци и прототипи руске војне технике.

Посетиоци Форума могли су да виде савремене ракетне системе "јарс" и "авангард", као и прототип беспосадног оклопног возила за подршку пешадије "зубило".

На снимку које дели руско Министарство одбране види се и комплекс за борбу против непријатељских дронова "рат".

На војно-техничком форуму је била изложена и најновија авионска ракета НАР С-8КЛ са касетном бојевом главом, која садржи 24 бомбе и аутоматску снајперску пушку ИКА "опора", која може самостално да одреди и уништи мету.

Међународни војно-технички форум "Армија-2023" један је од главних догађаја тог типа у свету, оценио је руски министар одбране Сергеј Шојгу.

"Надамо се да ће форум дати значајан допринос јачању војнотехничке сарадње са новим партнерима и олакшати склапање уговора који ће бити на обострану корист", закључио је руски министар.

Он је поручио да се руски одбрамбени комплекс веома добро прилагодио новим условима који су последица санкција и истакао да је у појединим сферама капацитет рада знатно увећан.

Учешће у форуму је узео велики број страних делегација које су ове године одлучиле да изложе своје производе, а то је, према речима министра, добар показатељ и најбољи одговор свима онима који подржавају санкције уведене против Москве.