РТ у Хамасовим тунелима у Гази (ВИДЕО)

Борци су ту да се боре и да нападну, а главни задатак јединице Ел-Нухба је продор иза линије фронта, каже један од припадника Хамаса

Опсежан лавиринт тунела који је изградила палестинска група Хамас протеже се преко густо насељеног појаса, скривајући борце и њихов ракетни арсенал. Дужина подземних пролаза испод Газе, којих је Израел набројао безмало 1.300, процењена је на више од 500 километара.

"Овде почиње наше путовање у тунеле Појаса Газе. Налазимо се у једном од најдубљих тунела који припадају бригадама Кудс, војном крилу палестинског исламског покрета отпора Хамас, а само конопац који користе снаге раздваја цивилни од војног живота", каже дописник РТ Арабик директно из тих тунела.

Један од припадника Хамаса казао је да су борци ту да се боре и да нападну, као и да је главни задатак јединице Ел-Нукхба продор иза линије фронта.

"Не удаљавамо се од тачака са којих лансирамо наше ракете, јер након лансирања пројектила припремамо нове ракете. Спремамо се за дугу битку. Можда ће трајати месецима", оценио је Хамасов борац.