Путин о РТ у БиХ: Тужно је што тамо нема руских медија

Председник Русије каже да је Москви добро позната ситуација у Републици српској и да се руска процена те ситуације у потпуности поклапа са ставом политичког руководства у РС

Председник Русије Владимир Путин данас је одржао годишњу конференцију за новинаре, а једна од представника медија која је добила прилику да постави питање руском лидеру је и Даринка Петровић, новинарка Алтернативне телевизије из Републике Српске.

"Ми и ви смо сада говорили о томе колико је озбиљна ситуација у целом свету. Избијају конфликти, од Украјине до Блиског истока. Све то, наравно, утиче и на Балкан и отежава и овако већ тешку ситуацију, посебно у Босни и Херцеговини и Републици Српској", истакла је Петровић.

Она је напоменула да Путин "врло добро зна каква је сада политичка ситуација у Босни, да је она "де факто западни протекторат".

"Код нас ради нелегитиман апарат високог представника. Србе криве за то што они подржавају Русију, односно, за то што имамо добре, братске, пријатељске односе. И као и Русе, и наше грађане и руководство Републике Српске криве за, како они то називају, 'ширење такозваног малигног руског утицаја'", додала је.

Она је скренула пажњу на чињеницу да у Републици Спрској нема нема ниједног руског медија, нити државне организације. С друге стране, у току је "најезда западних медија и различитих организација".

Опширније прочитајте овде.