"Релативизацији" са Љиљаном Смајловић: Гост Вуле Журић

У данима после избора и ја сам се, колико год ми је то било трагикомично и личило на нову верзију Стеријиних "Родољубаца" спојеном с "Топ-листом надреалиста", ипак осетио да више припадам "босанчугама", да су ми блискији, каже књижевник

У 60. епизоди емисије "Релативизација", Љиљана Смајловић разговарала је с књижевником Вулетом Журићем, награђиваним и превођеним аутором романа, прича, писцем радио-драма и филмских сценарија о самозваним "правим" Београђанима, с Дорћола и Врачара, и "босанчугама" и "босанчеросима" које је "круг двојке" оптужио да су прекројили изборну вољу житеља српске престонице, то јест, о око 7.000 гласача из Републике Српске који су, користећи своје законско право, гласали на парламентарним изборима у Србији.

Будући да је рођен у Сарајеву, те се настанио у Србији након почетка грађанског рата у БиХ, саговорник Љиљане Смајловић истакао је да се ово не дешава први пут. Већ данас врло је лако уз помоћ мобилних телефона доспети у жижу јавности. На тај начин, како је рекао, настају лажне вести којима се ствара слика да се ради о јавном мњењу, а не мишљењу тек дела становништва.

Опширније прочитајте овде.