Руски тенкисти у акцији: Уништили положај украјинске војске, координате добили од оператера дрона

Након што су погодили циљ, руски тенкисти су се одмах повукли на задњу линију фронта, како би допунили гориво и припремили се за нови напад

Тенкисти Јужне групе снага који се боре код Артјомовска (Бахмут) у зони Специјалне војне операције уништили су место где су привремено били смештани припадници Оружаних снага Украјине, а које је претходно открио оператер руског дрона, саопштило је руско Министарство одбране и поделило снимак њихове акције.

Одмах по добијању координата објекта у коме се налазило 12 украјинских националиста, посада тенка Т-90М "прорив" Оружаних снага Русије се упутила на положај на првој линији фронта и извела директан удар.

Сви чланови посаде су професионална војна лица. Њихови борбени задаци углавном подразумевају удар на склоништа и положаје где се не креће пешадија, рекао је командант тенковског вода са кодним именом "Гањич".

Руски тенкисти на артјомовском правцу свакодневно извршавају по неколико борбених задатака. Посада је даноноћно на дужности. Тенковске посаде Јужне групе снага су за своје борбене заслуге више пута добијале високе државне награде и ордење руског Министарства одбране.