Шојгу на полигону дронова и малокалибарског оружја: Стижу летелице које се не могу ометати

Руски министар одбране је обећао отварање великог научног центра за истраживање и производњу дронова и роботских система

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу обишао је полигон на територији Московског војног округа где се тестирају нови дронови и малокалибарско оружје за руску војску.

Сви дронови су направљени од домаћих материјала и компоненти, што Русији омогућава да у најкраћем могућем року пређе на серијску производњу, саопштило је руско Министарство одбране

Руски министар погледао је различите врсте беспилотних летелица, чија носивост варира од 10 до 200 килограма, међу којима је био и јуришни квадрокоптер, опремљен универзалним компонентама за употребу најразличнијих врста муниције и прилагођен чак и за услове слабе видљивости.

Летелица је унапређена тако да може да се користи и када непријатељ омета управљање њоме, а оператерима је потребно свега две недеље да се обуче у коришћењу, јер је једноставна за употребу и има погодан софтверски интерфејс.

Руководилац предузећа потврдио је спремност да се произведе чак 30 квадрокоптера овог типа месечно и да би у будућности производња могла да се повећа.

Русија ће отворити научни центар за истраживање и производњу дронова и роботских система, обећао је руски министар и појаснио да ће на истом месту бити различита предузећа, лабораторије и дизајнери који ће заједничким снагама радити на развоју и производњи напредног наоружања.

Руски министар је извршио инспекцију и малокалибарског оружја које је развијено уз помоћ снајпериста који су се борили у Специјалној војној операцији.

VV inauguration
banner