Руска застава се вијори у ослобођеној Новомихајловки

На снимку из Новомихајловке војници 155. одвојене бригаде маринаца Пацифичке флоте групе трупа "Восток" мирно се крећу по селу са заставама Русије, како би их поставили на једну од зграда - највишу сачувану тачку села

Министарство одбране Русије објавило је снимак из потпуно ослобођеног насеља Новомихајловка, Доњецка Народна Република, у Угледарском одсеку јужнодоњецког правца Специјалне војне операције.

На снимку из Новомихајловке, виде се војници 155. одвојене бригаде маринаца Пацифичке флоте групе трупа "Восток" како се мирно крећу по селу са заставама Русије, како би их поставили на једну од зграда - највишу сачувану тачку села.

Мало село украјинских оружаних снага претворено је у озбиљно утврђено подручје.

Украјинска војска већ дуги низ година ту копа ровове и пуни упоришта бетоном, док су стамбени и друштвени објекти претворени у ватрена места, а сви прилази минирани.

Тешки топови украјинских оружаних снага су чак били смештени у локалној цркви, у чијем подруму је било опремљено склониште за људство.

Министарство наводи да су чак и на прилазу селу, руски јуришници наишли на отпор непријатељских јединица скривених у шумским плантажама, крећући се напред уз подршку артиљеријске ватре и вишецевних ракетних система.