Изложба стране војне опреме коју су Руси запленили током СВО

Изложба непријатељског наоружања и војне опреме ће бити интересантна онима који не примећују хибридну агресију НАТО-а на Русију и њен народ, указала је Марија Захарова

Руско Министарство одбране наставља да довози нове експонате на изложбу непријатељског наоружања и војне опреме коју су руски војници запленили током Специјалне војне операције.

Изложба ће бити отворена 1. маја у парку Победа у Москви и трајаће месец дана.

Посетиоцима ће моћи да виде преко 30 примерака војне опреме произведене у 12 земаља, међу којима су САД, Велика Британија, Немачка, Француска, Турска, Шведска, Чехословачка, Јужна Африка, Финска, Аустралија, Аустрија и Украјина.

Данас се заробљеним оклопним возилима на изложби придружило још тринаест експоната међу којима су америчка хаубица М777, оклопно возило британске производње "хуски ТСВ", аустријско возило "пинзгауер", француски тенк АМКС-10Р, аустралијски аутомобил "бушмастер",  фински оклопни транспортер "сису паси КСА-180/185", украјинска оклопна возила "тритон" и "богдан -2251", као и немачки "мардер" из периода Другог светског рата, саопштило је руско Министарство одбране.

Експонати ће бити изложени у неколико тематских зона и са информативним штандовима о произвођачима, тактичким и техничким карактеристикама, као и месту и околностима у којима их је руска војска заробила.

"Мислим да ће дипломатски кор бити заинтересован да сазна како Колективни Запад уништава мир и безбедност на планети. На изложби се може видети велики број узорака НАТО опреме која је испоручена режиму у Кијеву", указала је портпаролка руског Министарства спољних послова на Телеграму.

Изложба ће бити интересантна и онима који још верују у "западне вредности" или не примећују хибридну агресију НАТО-а на Русију и њен народ, оценила је Захарова.