Економија

Ђедовић: Завршене процедуре за регистрацију ЕПС-а као акционарског друштва

Министарка енергетике каже да се на одлуку о промени ЕПС-а у акционарско друштво чекало од 2014.
Ђедовић: Завршене процедуре за регистрацију ЕПС-а као акционарског друштва© TANJUG/ MRE/ EMILJA JOVANOVIĆ

Министарка енергетике Дубравка Ђедовић рекла је да су завршене процедуре за регистрацију ЕПС-а као акционарског друштва.

Она је истакла да је потврђена одлучност Владе да изврши реструктурирање енергетског сектора, почевши од најважнијег предузећа.

"То је заправо одлука на коју се чека од 2014. године, а ми смо ево за првих шест месеци рада Министарства то успели да покренемо, наравно у сарадњи са целом Владом јер је апсолутно цела држава одлучна да спроведе неопходне реформе у енергетском сектору, полазећи од најважнијег предузећа у нашем енергетском сектору а то је ЕПС", нагласила је Ђедовић за Танјуг.

Наводи и да је у буџет већ стигло око 90 одсто од 165 милиона евра бесповратних европских пара за помоћ угроженим грађанима и привреди због поскупљења струје, али и да енергетском сектору треба 15 милијарди евра инвестиција у наредних 10 година.

"Планирамо завршетак термоелектране Костолац Б3. То је први производни нови капацитет који ће ући у систем електропривреде Србије у задњих 30 године", рекла је Дубравка Ђедовић.

image