Економија

Русија ће испоручити храну афричким земљама

Заменик руског министарства спољних послова Михаил Богданов најавио је да ће Африци бити испоручена планирана подршка у храни и ђубривима
Русија ће испоручити храну афричким земљамаwww.globallookpress.com © IMAGO/JOERG BOETHLING

Заменик руског министра спољних послова Михаил Богданов изјавио је данас да, након што је Москва суспендовала споразум о житу, Русија наставила да одржава контакт са руководствима многих афричких земаља и да ће планирана подршка у снабдевању храном и ђубривима бити испоручена Африци, преноси ТАСС.

"У контакту смо са руководством многих земаља, посебно афричких, којима је потребна подршка у снабдевању храном и ђубривима. Такви контакти су у току и биће их још", рекао је Богданов, одговарајући на питање новинара.

Одговарајући на питање новинара ТАСС-а да ли афрички партнери разумеју став Москве и суспензију, Богданов је оценио да афрички партнери све разумеју и додао да Министарство спољних послова Руске Федерације ради активно и да одржава редовне састанке са афричким амбасадорима.

"Наравно, наставићемо да подржавамо афричке земље", додао је Богданов.

Министарство одбране Русије саопштило је да Русија обуставља учешће у житном седлу након терористичког напада у Севастопољу на бродове Црноморске флоте и учешће бродова укључених у разматрање безбедности житног коридора. Русија је захтевала састанак Савета безбедности УН у вези са нападом на Црномоску флоту.

image