Економија

"Ер Србија" мења ред летења због штрајка у Италији: У Немачкој активисти залепљени за писте (ВИДЕО)

Биће измењен ред летења од Београда до Палерма и Фиренце у суботу
"Ер Србија" мења ред летења због штрајка у Италији: У Немачкој активисти залепљени за писте (ВИДЕО)None © Tanjug/Vladimir Šporčić

Услед штрајка запослених на аеродромима у Италији, који је најављен за суботу, у периодима од 7 до 10 часова, као и од 18 до 21 часа по локалном времену, "Ер Србија" је саопштила да је принуђена да промени време полетања својих летова између Београда и Фиренце, као и између Београда и Палерма.

"Лет ЈУ586 из Београда ка Фиренци планиран за суботу, уместо у 13:30 часова, полетеће истог дана у 7:20 часова, док ће лет ЈУ569 из Фиренце ка Београду, планиран у 15:55 часова, полетети истог дана у 9:45 часова", саопштили су из компаније.

Лет ЈУ558 из Београда ка Палерму планиран за суботу, уместо у 12:50 часова, полетеће истог дана у 16:15 часова, док ће лет ЈУ569 из Палерма ка Београду, планиран за 15:30 часова полетети истог дана у 19 часова.

Из "Ер Србије" наводе да жале због промена до којих је дошло услед штрајка на италијанским аеродромима и да предузимају све што је у њиховој моћи да би пружили подршку путницима на летовима који су померени.

У Немачкој се активисти залепили за писте

Иначе, од јутрос је било проблема и на аеродромима у Немачкој, јер су активисти покрета "Последње покољење" блокирали ваздушне луке у Дизелдорфу и Хамбургу тако што су се залепили за писте.

"Авионски саобраћај на аеродромима блокиран је од раних јутарњих сати на ова два аеродрома због протеста климатских активиста", саопштила је немачка полиција.

Из полиције су навели да покушавају да помере активисте са писта.

Велики број летова је отказан и одложен због протеста, док је у Дизелдорфу саобраћај делимично успостављен.

Активисти су саопштили да блокирају аеродроме јер "више не могу да гледају како њихова земља гори, док федерална влада долива уље на ватру својим безумним потезима у вези са фосилним горивима".

image