Економија

Закуп хотела на Дурмитору јефтинији од кирије за гарсоњеру у Београду

Туристичко-угоститељски објекат површине 240 квадрата понуђен је на тендер за 2.400 евра годишње. На јавни позив пријавила једна фирма, која ће бити закупац хотела наредних пет година
Закуп хотела на Дурмитору јефтинији од кирије за гарсоњеру у Београдуwww.globallookpress.com © Martin Siepmann

Национални паркови Црне Горе (НПЦГ) дају у закуп хотел на ексклузивној локацији, уз само језеро Сушица на Дурмитору, за свега 200 евра месечно. Из овог јавног предузећа потврдили су за Портал РТЦГ да се на јавни позив пријавила једна фирма, која ће бити закупац хотела наредних пет година.

У моменту када су цене некретнина у порасту и немогуће је наћи у месечни закуп и гарсоњеру на Жабљаку или у Београду по тој цени, из Националног парка Црна Гора су се одлучили да цео хотел издају за 200 евра месечно. Туристичко-угоститељски објекат површине 240 квадрата понуђен је на тендер за 2.400 евра годишње.

У јавном позиву, који је објављен у септембру, није био прецизиран услов да фирма која се пријављује на тендер има године искуства у хотелијерству.

Сагласност за давање хотела под закуп дала је Влада почетком септембра, а на захтев Националних паркова Црне Горе.

Портал РТЦГ питао је ЈП НПЦГ која фирма је добила у закуп хотел "Сушица", ко је одлучивао о цени по којој се хотел даје у закуп и због чега као услов за фирме које се пријављују није било више детаља, односно услова о делатности, али још нису добили одговоре.

image