Економија

Гаспром: Извоз гаса у Кину може да достигне ниво ранијег извоза у западну Европу

У наредним годинама "Гаспромов" извоз у Кину износиће 48 милијарди кубних метара гаса годишње, а узимајући у обзир и транзитни гасовод кроз Монголију – око 100 милијарди кубних метара гаса годишње, најавио је шеф "Гаспрома" Алексеј Милер
Гаспром: Извоз гаса у Кину може да достигне ниво ранијег извоза у западну Европуwww.globallookpress.com © Serguei Fomine

Обим извоза гаса у Кину, преко гасовода, у блиској будућности може да достигне ниво ранијег извоза у западну Европу, изјавио је шеф "Гаспрома" Алексеј Милер. Видео-снимак са овом изјавом је данас објављен на Телеграм каналу новинара Павела Зарубина, преноси "Комерсант".

"Гаспром" је 2022. извезао око 85 милијарди кубних метара гаса у европске земље и 15,5 милијарди кубних метара у Кину преко гасовода "Снага Сибира".

Алексеј Милер је рекао да ће у наредним годинама "Гаспромов" извоз у Кину износити 48 милијарди кубних метара гаса годишње, а узимајући у обзир и транзитни гасовод кроз Монголију – око 100 милијарди кубних метара гаса годишње.

image