Економија

Лучић: Куповина ТАГ уређаја у свим МТС пословницама од значаја и за дијаспору

Лучић је рекао да ће када "Путеви Србије" договоре са Хрватском и Грчком интегрисану наплату путарине корисници из дијаспоре који купе ТАГ у МТС пословницима моћи да једноставно путују кроз те земље
Лучић: Куповина ТАГ уређаја у свим МТС пословницама од значаја и за дијаспору© Tanjug/JADRANKA ILIĆ

Генерални директор "Телекома Србија" Владимир Лучић изјавио је данас да ће најављена могућност куповине ТАГ уређаја бити од посебног значаја и за људе који живе у дијаспори, јер ће моћи да их купе у МТС пословницама у Немачкој, Швајцарској и Аустрији.

Лучић и директор предузећа "Путеви Србије" Зоран Дробњак потписали су јуче споразум о пословној сарадњи два предузећа којим ће возачима од 1. јуна бити омогућена куповина ТАГ уређаја у свим МТС пословницама широм Србије, а директор "Телекома" је појаснио да је реч о новој врсти тага која је повезана са платном картицом.

"Најпре ћемо почети да продајемо у свим нашим пословницама у Србији, Босни и Херцеговини, Црној Гори, али мислим да је још битније за наше људе из дијаспоре што ће у нашим пословницама у Немачкој, Швајцарској и Аустрији моћи да узму тај ТАГ, то је иначе ова нова врста тага која је повезана са платном картицом", навео је Лучић за РТС.

Лучић је рекао да ће када "Путеви Србије" договоре са Хрватском и Грчком интегрисану наплату путарине корисници из дијаспоре који купе ТАГ у МТС пословницима моћи да једноставно путују кроз те земље.

"То је врло једноставан начин. И мислим да ћемо доста тим људима из дијаспоре који преко лета долазе у Србију, Босну и Херцеговину и Црну Гору олакшати. Некако смо дошли корак ближе њима", навео је он.

Лучић је појаснио и да ће "Телеком Србија" обезбедити интернет портал преко којег ће корисници моћи да региструју, активирају и управљају својим ТАГ уређајима и да виде наплаћене путарине.

"Регистрација иде преко овог портала, али у свакој тој пословници ћемо осим продаје омогућити нашим корисницима да прођу једноставно кроз своју процедуру. Теоретски би корисници могли да кроз овај портал повежу платну картицу са тагом када га купе, али то све могу да ураде у нашој пословници", навео је Лучић.

image