Култура

Позориштe на Теразијама прославило 74. рођендан: Путовање кроз историју музике

Музичко-сценски програм био је посвећен многим великанима који су учествовали у успеху и обележили овај музички театар
Позориштe на Теразијама прославило 74. рођендан: Путовање кроз историју музике© FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ/ bg

Позориште на Теразијама прославило је 74. рођендан изведбом колажне представе "На прагу јубилеја" као специјалног музичко-сценског програма у којем су певали и рецитовали поезију многи драмски уметници који су обележили историју овог театра.

Домаћин церемоније био је глумац Раде Марјановић, в. д. управника Позоришта на Теразијама.

"На прагу смо јубиларне 75. годишњице нашег позоришта. Рођендан је 23. децембра и ове године смо решили да га прославимо онако како најбоље знамо. Направили смо свој кутак који на тај начин у изрежираним представама није изводљив. Дакле, без редитеља, прецизних индикација и правила, већ само наших жеља", рекао је Марјановић о програму који је био својеврсно путовање кроз историју домаће и светске музике, од старог и новог рокенрола, савременог поп жанра, евергрина, преко шансона, до примењене филмске музике и џеза.

Осим солиста, у овом пројекту је учествовао и оркестар позоришта с диригентом Миланом Недељковићем на челу.

Вече је било посвећено многим великанима који су учествовали у успеху и обележили ово музичко позориште као давно популарни глумац и певач за децу Драган Лаковић и чувени композитор Војкан Борисављевић.

У част ветерана филмске музике Зорана Симјановића, Тања Бошковић је отпевала песму "Немој да бригаш" из чувеног филма "Балкан експрес", по којем ће настати нови мјузикл Позоришта на Теразијама.

Поред Бошковићке наступили су Љиљана Стјепановић, Раде Марјановић, Мирјана Мина Лазаревић, Славен Дошло, Драган Вујић Вујке, Жарко Степанов, Ивана Кнежевић, Јелена Јовичић, Оливера Бацић Драгичевић, Владан Савић, Душан Свилар, Кристина Савић, Душко Радовић, Слободан Стефановић, Арсеније Тубић и многи други.

Пре представе "На прагу јубилеја" глумац Драган Вујић Вујке је истакао добитнике Годишњих награда Позоришта на Теразијама, сви су награђени за нови мјузикл "Жене на ивици нервног слома" – редитељ Небојша Брадић и глумице Ивана Кнежевић и Оливера Бацић Драгичевић, која је освојила награду "Јанош Тот".

image