Култура

Биковић о филму Џолијеве о БиХ: Лош, неистинит филм – без уметничке вредности

Не знам што је Анђелина Џоли прихватила тај пројекат, највероватније је то било због политичких манипулација, каже Биковић за руски медиј
Биковић о филму Џолијеве о БиХ: Лош, неистинит филм – без уметничке вредностиwww.globallookpress.com © Dmitry Golubovich

Српски глумац Милош Биковић, који доста снима у Русији, критиковао је у интервјуу за руски портал "Вокруг ТВ" филм америчке глумице Анђелине Џоли "У земљи крви и меда", који говори о рату у БиХ деведесетих година, а који је светској јавности показан 2012. године.

"Филм је лош и заснован је на врло сумњивим претпоставкама. Оно што је тамо приказано мислим да је далеко од истине. И нема баш високу уметничку вредност. Стога, ако нисте покушали да то постигнете, а далеко сте од истине, каква је онда вредност овог филма?", упитао је Биковић. 

Глумац је затим додао да му није јасно због чега је Џолијева прихватила тај пројекат, али да сматра да су на њу, највероватније, утицале одређене политичке манипулације, а у филму, како додаје Биковић, "не сме да буде места за политичко изражавање".

Биковић је, иначе, рођен 1988. године, а након играња у филму "Монтевидео, Бог те видео!", стекао је већу популарност у Србији и региону, након чега је почео активније да ради у Русији. Ту је постао изузетно познат, а Руска Федерација му је 2021. године доделила и руски пасош.  

Ипак, ту се, чини се, млади глумац неће зауставити, будући да су медији пренели вест да ће се придружити глумачкој постави треће сезоне Емијем награђене ХБО серије "Бели лотос". 

Почетак снимања нове сезоне планиран је за фебруар на острвима Кох Самуији и Пукет, као и у Бангкоку на Тајланду.

image