Култура

Филм "Недеља" за десет дана видело 200 хиљада гледалаца

Филм о Џеју Рамадановском већ се приказује у Северној Македонији, Босни и Херцеговини и Црној Гори, а ускоро стиже и у хрватске и словеначке биоскопе
Филм "Недеља" за десет дана видело 200 хиљада гледалаца© FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/

Филм "Недеља" у режији Немање Ћеранића, о животу музичара Џеја Рамадановског, за само десет дана погледало је 200.000 гледалаца, саопштили су продуценти.

Глумачка екипа филма са задовољством посећује многе градове Србије и региона, а све са жељом да се поклоне и искажу захвалност публици.

Колико то гледаоцима значи, доказују овације упућене глумцима и њиховој жељи да ту енергију пренесу у биоскопске сале.

Филм је настао по идеји продуцента Владана Анђелковића и сценаристе Стефана Бошковића, а у продукцији "Телекома Србије", "Пеликуле" и Филмског центра Србије.

Филм приказује мозаик Џејевог живота који је водио до великог успеха 1991. на Ташмајдану. Поред тога, публика има прилику да открије до сада мало познате детаље његове младости и схвати какав је човек био Џеј, као и то на који начин су догађаји и људи из тог периода утицали на његов животни пут.

У глумачкој поставци су: Хусеин Алијевић, Марко Јанкетић, Стефан Вукић, Алексеј Бјелогрлић, Ален Селими, Ана Пиндовић, Златан Видовић, Маша Ђорђевић, Милица Јаневски, Стојша Ољачић, Бајрам Северџан, Нела Михајловић и други.

Филм "Недеља" наставља редовну биоскопску дистрибуцију широм Србије, а у региону публика је имала прилику да погледа ово остварење у Северној Македонији, Босни и Херцеговини и Црној Гори. Премијера у Хрватској заказана је за 31. јануар, док у Словенију филм стиже 1. фебруара.

image
VV inauguration
banner