Култура

У Руском дому одржано добротворно вече организације "Српска омладина за Космет"

Публика је била у прилици да погледа филм "Победилац смрти", документарно остварење које описује дане Страсне седмице, седмице Христовог Страдања и Недељу, дан у који је Христос Васкрсао
У Руском дому одржано добротворно вече организације "Српска омладина за Космет"© Руски дом у Београду

У Руском дому у Београду 25. априла је одржано добротворно вече организације "Српска омладина за Космет".

Публика је била у прилици да погледа филм "Победилац смрти", документарно остварење које описује дане Страсне седмице, седмице Христовог Страдања и Недељу, дан у који је Христос Васкрсао.

Филм је замишљен тако да се објасни дубљи смисао ових дана и значај Христовог Васкрсења, па самим тим и смисао богочовечанског подвига спасења.

Снимке богослужења и манастирског живота у дане Страсне седмице и Васкрса снимила је продукцијска кућа "Синамон продакшн" ("Cinnamon Production") из Београда у манастиру Високи Дечани у периоду од 2009 до 2012.

Догађај је отворио Алекса Недељковић, велики пријатељ "Српске омладине за Космет", премијерном изведбом своје ауторске песме "Страдање".

Прикупљен новац на добротворној вечери организације "Српска омладина за Космет" биће преусмерен за опремање зимске капеле манастира Бањска на Косову и Метохији.

image